FAQ

Vad kostar Fotograferingen?​

Ordinarie Pris är: 

30 minuter fotografering 400 SEK.

60 minuter fotografering 800 SEK

Paketlösningar för fotograferingar hittar ni:

Varför är det så dyrt att anlita en fotograf?

 

Vi får ibland höra uttrycket ”Vilka konstnärliga bilder ni tar” och visst, vi har professionella digital kameror. Vi som fotografer räknar vi in de investeringar som vi gör som fotograf i form av kamera, objektiv, blixt, Fotolampa, redigeringsmaterial, vidareutbildningar osv.  Sedan tillkommer också försäkringar, skatter och avgifter som man som företagare är skyldig att betala.

Men det är inte kameran som automatiskt levererar de bilder som ni sen får se. Det ligger mycket tid bakom varje bild, alltifrån konsultation, planering och förberedelser för fotografering, till att åka till platsen några dagar innan för att se ut den bästa miljön och förhållandena eller förbereda studion. 

Fotograferingstiden är oftast helger och sen följer bearbetning av bilderna och presentationen.

Vid enstaka fall kan delbetalning diskuteras och vid porträttfotografering är det också möjligt att flera personer/familjer delar på fotograferingstiden. Det går även bra att önska sig presentcheck.

Hur långt tid tar fotograferingen?

 

Fotograferingen tar allt från 30 minuter upp till 2 timmar beroende på vilket paket ni väljer.

Fotografering för Barn och Familj – 45 minuter.
CV-porträtt – 20 minuter
Företagsporträtt – 5 minuter
ParFotografering – 30-45 minuter
ID/Körkort/VISUM – 15 minuter inklusive leverans.

Nyföddfotograferingen - tar mellan 2 timmar upp till 4 timmar

Bröllopsfotografering - allt från 30 minuter till 36 timmar beroende på vilken paket ni väljer

Jag har blivit fotograferad förut och gillade inte idén att komma HEM till fotografen med mitt barn för fotograferingen. Har ni studion hemma ?

 

Nej, vi har inte hemma studio utan vi har en stor studio på skolgatan 8.

Finns det en idealisk ålder för fotografering av barn?

 

Det är trevligt att fånga alla stadier av ditt barns utveckling. Vi har fotograferat barn så unga som fem dagar gamla.

Är ni intresserad av fotoalbum eller fotobok är det alltid bra att ta bilder vid 6 månader gamla samt 1 år gamla.

Vad ska vi ha för kläder för barnfotograferingen?

 

Vi lämnar valet upp till er men rekommenderar kläder utan stark design eller mönster för att inte försvaga ansiktet & ta över bilden. Framför allt måste barnen känna sig bekväma. 

Är ni intresserad av album, ta gärna ett ombyte av kläder. 

Vad ska vi ha för kläder för Nyföddfotograferingen?

 

Vi har söta nyfödd kläder för både kille & tjej samt hårband att låna hos oss.

Vad ska vi som föräldrar tänka på? Vad kommer att hända under fotosessionen?

 

När vi kommer hem till er eller ni kommer till Studion, pratar vi med föräldrarna för att förklara vad som kommer att hända och det ger också barnen en chans att vänja sig att ha vara med oss där. Beroende på barnens ålder är det bra om föräldrarna ligger nära för att de ska känna sig trygga och ibland frågar vi mamma eller pappa att hjälpa till med de yngre barnen. 

Hur länge dröjer det tills vi ser våra bilder?

Ni kan redan efter fotograferingen gå igenom bilderna på bildvisningen oredigerad direkt från kameran.

Om ni inte har tid kan vi boka tid för bildvisning.

Önskar ni att vi går igenom bilderna och väljer ut de bästa samt med en lätt redigering, kommer vi att kunna visa dig dina bilder inom två veckor efter din session hos oss eller genom en online album.

Kan vi också beställa både i färg & svart vita?

Alla bilder kan redigeras i färg som svartvitt. Vi kan hjälpa dig med ditt val om ni har svårt att bestämma er.

Är mitt hem lämplig för fotosession?

 

Absolut, Barn tenderar att vara mer avslappnade och naturliga i sitt eget hem och vi tror också att bilderna är lika mycket för barnen när de växer upp som för föräldrarna – även de minsta detaljerna i bakgrunden av en bild kan få barndomsminnen att komma tillbaka.

Hur presenteras bilderna? Hur många bilder får vi välja mellan?

 

Det varierar beroende på hur långt fotograferingen kommer att vara. Alltifrån 40 - 200 bilder. 

Dessa bilder är endast för er att gå igenom. 

Vi kommer då att begränsa urvalet till cirka 40-60 bilder för att välja mellan om ni önskar det.

Ni får ett personligt webbgalleri som bara ni har tillgång till.  Där finns alla bilder och ni behöver bara kryssa för de bilder ni vill ha och maila tillbaka till mig.

Vad innebär redigering eller bearbetning av bilder?

 

Vi fotar alltid i NEF dvs Rawformat, vilket innebär att bilderna först bearbetas i ett bildredigeringsprogram.  Efter den första bearbetningen görs eventuellt ytterligare justeringar i photoshop för bästa bildkvalité. Det kan handla om att göra bilden svartvit eller göra färgen svagare eller starkare, retuschera bort något ni inte är nöjda med , framhäva en detalj eller beskära en bild.

Måste vi köpa en viss mängd bilder?

 

Absolut inte. Det ingår alltid en förstoring i olika erbjudande som vi har just nu. Önskar ni att beställa fler bilder efter bildvisningen, går det givetvis bra. Ni har tid och frihet att göra ert urval vid bildvisningen hos oss eller hemma via onlinealbum. 

Det finns absolut inget tvång för dig att köpa bilder och vi är bara ett telefonsamtal bort om ni vill ha råd.

Vad är det bästa sättet att se/bevara/visa mina foton ?

 

Den Digitala världen har drastiskt förändrat hur vi nu tittar på våra bilder. Borta är dagarna då vi hade en skolåda av bilder. De flesta människor håller nu ett galleri av sina bilder på sina mobiler. De som vill visa dem på väggen är inte längre begränsade till en ram 10x12 utan man kan nu välja mellan en mängd olika alternativ och storlekar. De flesta ser förmodligen bilder på sociala medier, ett bra sätt att dela dina familjebilder med avlägsna vänner och släktingar. 

Jag personligen gillar Retroalbum med passpartout eller coffetable bookalbum, på det sättet försvinner inte bilderna på samma sätt som de digitala bilder gör.

Hur bokar man?

 

Du bokar fotografering genom att fylla i kontaktformuläret. På så sätt kommer din förfrågan in i vårt bokningssystem och jag har möjlighet att boka en tid för dig eller för ditt företag. Du får även ett automatiskt meddelande per mejl om att din förfrågan nått fram, samt en del annan information om vad du kan tänka på innan fotograferingen.

Kontrakt?

 

När det gäller bröllop och andra större bokningar skriver vi alltid kontrakt. Jag tar även ut en depositionsavgift på 30% av beloppet, som vi sedan drar av på slutavgiften. Detta som en säkerhet för er att veta att jag inte dubbelbokar och för mig att veta att fotograferingen blir av.

Har ni några frågor?

 

Om ni har andra frågor, vänligen kontakta oss via info@carlsbeckerstudios.se .

Vi gör vårt bästa på att hjälpa er.