Priser & Produkter

Carlsbecker Studios Fotograf Alexander Blomqvist står för

kvalité, precision & noggrannhet.

 

Vi strävar alltid efter att våra kunder ska det allra bästa upplevelsen av den högsta kvaliteten och värde för sina pengar.

Betalning sker på plats eller via faktura efter genomförd fotosession.

I det priset ingår: 

- Fotografering

- Planering

- Rekvisita

- personlig bildvisning (ca 2 veckor senare)

Under den personliga bildvisning är ni välkomna tillbaka till studion för att titta på bilderna och välja vilka bilder och produkter ni vill köpa samt beroende på paketet de produkterna som ingår.

De kunder som bor längre än 2 timmar från studion dvs Nyköping, Motala, Södertälje, Stockholm mm, kan få sin personligt bildvisning senare på samma dag.

Under bildvisningen har ni möjlighet att klämma och känna på de produkter som finns att beställa.

Vi väljer även alltid bland de bästa materialen och tjänsterna från bästa leverantörerna i branschen.

Bildprodukter, ramar, album och fotoböcker följer de senaste trenderna inom material och design. Papper och bläck har valts noggrant så att bilderna du väljer, kommer att hålla och se lika fina ut i generationer!

Efter fotografering går det till på följande sätt:

Bildvisning

1-2 veckor efter fotografering bokar vi en tid för bildvisning.

Innan bildvisningen gör vi en grov sortering och tar bort misslyckade bilder, t.ex. "Blinka foton.

Val av bilder

I bildspelet visas ett antal bilder från fotograferingen. Sedan plockar vi ut de bästa bilderna som ni  har valt och skapar lämpliga produkter som passar ditt hem och smak.

Planering & Beställning 

Efter beställning kommer vi att redigera bilderna och kan maila till er för godkännande om ni önskar. Det ingår en korrigering, önskar ni att ändra bilder eller korrigera på annat sätt, tillkommer det extra avgift.

Tänk också på vilka släktingar / vänner som kan njuta av foton från fotografering. Bilder är ett nöje att få!

Barnpassning 

Vi älskar barn, men precis under bildspelet kanske ni vill gå igenom bilderna och fatta beslut i lugn och ro. Vi rekommenderar att ni skaffar barnvakt & eventuellt husdjursvakt vid husdjursfotografering.

Digitala Bilder 

Efterfrågan på digitala filer har blivit all större. Många familjer har familj utomlands och/eller är mitt uppe i ett husbygge och därför kan digitala bilder kännas som ett naturligt val. Hos mig kan du välja digitala bildpaket med 5, 10, 15 eller 20 bilder. Kvaliteten på efterarbetet av allra högsta klass.

Köper ni förstoring eller Fotobok, kommer ni att få de bilderna även digitalt i 2000 pixlar. (för användning på sociala medier, julkort eller mindre utskrift)

Förstoring

Papperskvalitet


I vår studio har vi prover av papperskvaliteter som kan väljas för olika inramningsvarianter. De vanligaste typerna är halvmatt klassiskt med en pärlyta, laminerat och matt konstpapper.

Skötelseråd

 

Även om bläck och papper är av högsta kvalitet bör bilder inte utsättas för direkt solljus över tiden. Försök att hänga bilderna för att minimera effekten av solljus.

Imagesbox

En image box är en vacker låda klädd i trä eller linne. I lådan finnas 10-14 bilder som är laminerade samt monterade på syrafritt backboard.

Dessa bilder kan man rama in för att sedan byta ut, ge bort till mormor/farmor, eller bara lägga ner i lådan och spara. Lådan gör sig vacker i bokhyllan.

Bilderna kan även ha en passerpartout.

Lådan finns i många färger. Ni väljer den färg som följer tråden i bilderna så klart.

Album

Fanns det många favoritbilder? Bilderna som inte hamnar på väggen förtjänar också en trevlig presentation. En lösning kan vara en av våra albumprodukter!

Studioalbum (LSA)

 

Detta är vårt bästa och mest exklusiva fotoalbum. Albumet är tryckt med högsta fotokvalitet på laminerat glanspapper eller Fine Art papper. Albumet är "layflat" utan att dela mellan sidorna, så bilden går över hela uppslaget och ligger platt när du öppnar den.

Omslaget består av skinn, ni kan välja mellan svart eller vit färg.

Plexi Album

 

Albumet har samma bildkvalitet som LSA och är samma som LSA är det vårt bästa och mest exklusiva fotoalbum. Albumet är tryckt med högsta fotokvalitet på laminerat glanspapper. Albumet är "layflat" dvs utan skarv, så bilden går över hela uppslaget och ligger platt när du öppnar den.

Den fina akrylglasytan ger djup och glans & gör din Cover bild levande.

Omslaget består av linne.

Ni kan förstås välja till skinn eller annan material (det tillkommer extra avgift)

Saga Album

 

Albumet har samma bildkvalitet som LSA, men är ett billigare alternativ. Sidorna är något tunnare och är inte laminerade. Det är, precis som LSA, tryckt med den högsta fotokvaliteten på Luster Fotopapper. Albumet är också av typen "Layflat". Även här är det ingen delning mellan sidorna, och bilderna täcker hela bladet.

Omslaget består av linne.

Det finns både Naturlinne & vanlig Linne samt olika färger att välja mellan.

Att tänka på vid beställning

 

Efter bildvisning väljer ni de antal bilder som ingår i paketet eller de som ni är intresserad av.

Efter bildvisningen kommer vi att redigera bilderna, ju fler bilder ni väljer desto längre tid tar redigeringstiden.

Efter att vi har redigerat klart bilderna kommer vi att designa fotoboken.

Ni kommer sedan att få en länk när ni kan kolla igenom designen.

Det ingår 1 korrektur dvs ni kan byta plats på bilderna eller ta bort en sida eller blad (2 sidor)

Efter att vi har fått godkännande från er, kommer det att ta vanligtvis 14 arbetsdagar att få albumet.

Under COVID-19 tiden kommer det att ta längre tid.

Önskar ni att lägga till ett blad i efterhand dvs när vi har skickat länken till er, tillkommer 250:- extra.

Vill ni ändra er efter att ni har fått fotoboks designen med de redigerade bilderna och välja helt andra bilder tillkommer avgift. Eftersom vi måste redigerar om nya bilder och designa om fotoboken på nytt.

Vill ni ha fler än en korrektur tillkommer extra avgift.

Om ni vill byta färg på omslaget eller ändra bilderna efter att ni har fått fotoboken, tillkommer avgift (80% av hela summan). Detta pga att vi måste beställa ett helt ny fotobok.

Ram 

I vårt ramutvald hittar du säkert en lösning som passar ditt hemstil. Vårt ramverk kommer från ledande leverantörer i branschen. Vissa modeller finns i specialdimensioner utöver standardmått.

Med eller utan glas?


Här är det både smak och funktion som avgör. Bilder i passpartout kräver en blank glasram, så både passpartout och bilden är skyddade.

 

Laminerade?

Laminerade bilder är redan skyddade och har en yta som kan torkas av med en fuktig mjuk trasa och kräver inget glas på framsidan. Dessutom undviks reflektioner. Inramningen görs för hand. Syrafria material används för att garantera att produkten varar i flera generationer.

Skötselråd


Försök att hänga bilderna för att minimera effekten av solljus. Se till att använda lämpliga fästelement i väggen så att bilden hänger säkert och inte kan falla och skada människor, golv och möbler, etc.

Bilder i ram kan torkas av med en mjuk trasa fuktad med vanliga rengöringsmedel.

Touch tavla

Våra bildplattor är kanske den mest populära produkten just nu. Plattorna är eleganta och enkla. De passar in i de flesta hem. Det enda val du behöver göra är vilka storlekar som kan passa in hos er och vilka färger / material du vill ha på kanterna.

Touch singel - 10mm


Om du väljer enkla plattor är det viktigt att hitta den mest optimala storleken. Var noga med att inte välja ett för litet format! Utöver våra standardstorlekar kan vi leverera plattorna i speciella dimensioner.

Touch singel - 16mm


Om du väljer enkla plattor är det viktigt att hitta den mest optimala storleken. Var noga med att inte välja ett för litet format! Utöver våra standardstorlekar kan vi leverera plattorna i speciella dimensioner.

Touch modul


Här är oändliga möjligheter! Vi har standardmoduler, men du kan också komponera din egen modul med tre eller flera skivor. Touch-modulen passar nästan överallt! klicka här för att se de olika moduler som vi erbjuder.

Touch Block - 30mm


Detta är en tjockare version av Touch Single - 30mm. I de minsta storlekarna står det stöd av sig själv. Passar fint i t.ex. en hylla eller på ett bord. Upp till 30 × 30 i storlek är det också möjligt att montera en bild på båda sidorna av skivan. Touch Block kan också hängas på väggen, antingen som en enda eller som en modul.

Underhåll


Alla bilder på plattorna är laminerade. Detta innebär att de har applicerats på en skyddsfilm som både minskar effekten av UV-strålning och skyddar bilden från fysisk skada. Plattorna kan torkas försiktigt med vanliga hushållsmedel.

Neptun

Detta är en elegant och modern bildpresentation som passar in i en modern interiör.

Neptune finns med vanligt fotopapper eller metallpapper som kan ge det "lite extra" i reproduktionen av motivet.

Om du vill dekorera ditt hem med något som sticker ut väljer du Neptune.

 

Akrylglas

 

Trycket är av högsta kvalitet och är monterat i ett härdat skrapresistent akrylglas. Produkten har två typer av upphängning: Antingen med aluminiumkonsoler i varje hörn eller en dold upphängning på baksidan. Båda ger avstånd till väggen.

 

Aluminium


Bilden är monterad på insidan av ett 8 mm tjockt härdat akrylglas.

Aluminiumtavlor är uppbyggda av fjäderlätta syntet- och är behandlade för att skyddas mot UV-strålning. Foto på aluminium sticker ut som väggdekoration, och är ett sant hantverk!

Underhåll

Glaset kan torkas av med en mjuk, fuktig trasa. UV-skydd är bättre än museumsglas - mer än 90% skydd.

Canvas

Våra canvastavlor görs för hand med specialanpassad Hahnemühle konstcanvasduk, utmärkt arkivbeständigt bläck och äkta kilramar eller kan ramas in.

Vår professionella canvasduk är speciellt certifierad för att skriva ut foton på duk. Denna foto canvas har utformats speciellt för att skriva ut de klaraste av bilder. Den passar perfekt till vår HP latexfärg och ger en signifikant bättre bildkvalitet än vanlig canvasduk. Resultatet blir en skarpare bild med mer intensiva färger på dina canvastavlor.

Underhåll

Glaset kan torkas av med en mjuk, fuktig trasa. UV-skydd är bättre än museumsglas - mer än 90% skydd.

Bildleverans

De digitala bilderna levereras via USB.

Bor ni i Stockholm eller längre ifrån studion, bilderna kommer att mailas.

Fotobok, Förstoring, Canvas , Ram mm hämtas hos oss i butiken.

De kunder som bor i Nyköping, Södertälje & Stockholm kan få personligt hemleverans av oss.