Carlsbecker Studios

Vi fångar ögonblicket

Den 10:e september 1965 slog Leif Carlsbecker upp portarna till Ateljé Carlsbecker, då belägen på Repslagaregatan 1 i Norrköping. Vi har sedan dess i över 50 år fotograferat barn, brudpar och porträtt och skapat minnen som består. Till en början fotograferades allt i svartvitt, och kopiorna gjorde vi själva i mörkrummet. Så småningom blev färgbilder mer och mer efterfrågade, och på 90-talet togs uppåt 90% av bilderna i färg. All retusch gjordes på manuellt sätt med kniv, pensel och retuschfärg.

Redan från starten använde vi Hasselblads kameror, den första var en Hasselblad 1000F med en Sonnar 13,5 cm f/4. Denna arbetshäst finns kvar än idag. De flesta svartvita bilderna togs på Orvo-film eller Tri-X, medan Kodaks VPS 160 var dominerande på färgsidan. För att få bilderna lite mjuka i tonen användes ofta en Softar 1 tillsammans med en vinjett som tonade ner hörnen lite.

Carlsbecker var en riktig pionjär på det digitala området; redan i början av 90-talet kunde vi erbjuda våra kunder direkt påsikt av de tagna bilderna via Kodaks Prism-system. Som första ateljé i Sverige tog vi passfoton digitalt i mitten av 90-talet.

Idag står Carlsbecker Studios fortfarande i täten när det gäller digital teknik. Allt detta gör att vi kan garantera Er högsta kvalitet genom hela bildkedjan och lång hållbarhet på bilderna.